Problems with "Auto Convert"

The right place to speak and share about your experiences of GraphicConverter
Post Reply
ebussinetz
Posts: 3
Joined: Mon Jul 30, 2018 2:57 pm
Country: Germany

Problems with "Auto Convert"

Post by ebussinetz » Wed Aug 01, 2018 12:03 pm

I have a Filemaker-Database with images. Every night it exports the images in a folder for preparing the images to use on a website.
I would scale the images into two sizes, one for thumbnails and one for big view.

Two Problems I have:
1. In the folder where the images are exported are 870 images. Graphicconverter only converts 80 images in the first night. Why wouldn´t be converted all images? What can I do?
2. The next night, when the images should be converted next time, all images wouldn´t be overwritten but duplicatet, so the images with the name "image.jpg" get the new name ""image_2.jpg". What can I do to overwrite the already in the target folder available images?

Most of the images are everytime the same, only some images would be changed or added/deleted.

Thank you and regards
Wolfgang

User avatar
forum_adm
Site Admin
Posts: 332
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:41 am
Location: Germany
Country: Germany
Contact:

Re: Problems with "Auto Convert"

Post by forum_adm » Wed Aug 01, 2018 5:09 pm

Please e-mail a copy of the used batch for checking.

Also, please e-mail a screenshot of your auto convert settings.

Thorsten

ebussinetz
Posts: 3
Joined: Mon Jul 30, 2018 2:57 pm
Country: Germany

Re: Problems with "Auto Convert"

Post by ebussinetz » Fri Aug 03, 2018 7:11 pm

Where can I find the batch?
I have attached a screenshot with the batch.

The second problem i have solved. I have found the setting to overwrite.
The first problem I couldn´t solve. On another computer I have the same problem: Only 48 images of 877 are converted.

Wolfgang
Attachments
Screenshot 2018-08-03 19.10.41.png
Screenshot 2018-08-03 19.10.41.png (157.85 KiB) Viewed 38 times
Screenshot 2018-08-03 19.01.54.png
Screenshot 2018-08-03 19.01.54.png (139.44 KiB) Viewed 38 times

User avatar
forum_adm
Site Admin
Posts: 332
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:41 am
Location: Germany
Country: Germany
Contact:

Re: Problems with "Auto Convert"

Post by forum_adm » Fri Aug 03, 2018 11:27 pm

Dear Wolfgang,

please download the latest BETA:

http://www.lemkesoft.org/beta.html

I found a possible issue in autoconvert.

What happens with the latest BETA on your machine?

Please e-mail the log (which is displayed in auto convert) for further testing.

Best wishes
Thorsten

ebussinetz
Posts: 3
Joined: Mon Jul 30, 2018 2:57 pm
Country: Germany

Re: Problems with "Auto Convert"

Post by ebussinetz » Mon Aug 13, 2018 9:07 am

Hi Thorsten,

thank you! I did test ist and Grapicconverter did convert all images but after approximately 150 images it was getting very slow. Then I moved the Images to another place and then back to the source folder and it was faster at the beginning but later slow again.

Regards
Wolfgang

User avatar
forum_adm
Site Admin
Posts: 332
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:41 am
Location: Germany
Country: Germany
Contact:

Re: Problems with "Auto Convert"

Post by forum_adm » Mon Aug 13, 2018 6:42 pm

What says the memory usage in the activity monitor?

Post Reply