[Solved] swap transparent to color

The right place to speak and share about your experiences of GraphicConverter
naio
Posts: 4
Joined: Thu Jan 23, 2020 1:58 pm
Country: ES

[Solved] swap transparent to color

Post by naio »

I work with a batch of images, all of them are surrounded by a transparent background that I would like to colorize.

Swap Colors seems to be the right command to use but I can't select transparent as the color to replace, only solid colors seem to be available to select.

I would be grateful to learn the way to achieve it.
naio
Posts: 4
Joined: Thu Jan 23, 2020 1:58 pm
Country: ES

Re: swap transparent to color

Post by naio »

I've found it: 'Flatten Alpha Channel' command is what I was looking for
User avatar
forum_adm
Site Admin
Posts: 1714
Joined: Fri Dec 23, 2016 9:41 am
Location: Germany
Country: Germany

Re: swap transparent to color

Post by forum_adm »

Yes, Flatten Alpha channel batch allows you to select the desired replacement color. Also, it set that color with shades depending on the alpha channel.